C Headquarters

Bucuresti 2019
Proiectul anterior casa N
Proiectul urmator BRAICONF BM

INFORMATII


  • Suprafata:
    444mp
  • Status:
    In lucru
  • Faza:
    PT - DTAC, AMENAJARI INTERIOARE
  • Sef proiect:
    Ina STOIAN
  • Echipa proiect:
    arh. stag. Catalina LETA, arh. Raluca POPA
  • Birou:
    INA STOIAN ATELIER PROIECTARE SRL
  • Colaboratori:
    ZAL INVESTMENTS SA (instalatii)

Planurile vechi studiate arata cladirea actuala ca fiind rezultatul unirii a doua case in oglinda, extinse cu doua volume laterale mai joase. Golul zidit din fatada vestica releva ca ar fi existat o pasarela de legatura cu locuinta vecina intr-o anumita perioada. Datarea constructiei o estimam in anii ’30 ai sec. al XX-lea. Decopertarile realizate cu ocazia expertizei tehnice au scos in evidenta ca acoperisul a fost schimbat la o data recenta, moment in care a fost realizat un planseu de beton la nivelul mansardei.

Având în vedere faptul ca imobilul analizat este situat într-o zona protejata, elementele caracteristice ale fatadelor vor fi pastrate, iar interventia la nivelul mansardei (ce va deveni un nou etaj) va fi clar diferentiata prin matariale, culori, dar va prelua gabarite si linii de ordine date de etajele inferioare. Demisolul, parterul inalt si noul etaj vor fi amenajate ca spatiu de birouri. Accesul se va pastra prin ambele curti, una din ele permitand si un acces auto.

Proiectul a obtinut toate avizele si asteapta autorizatia si demararea santierului. Din variantele prezentate comisiei de monumente a fost aleasa cea cu ferestre tip velux, dar noi indragisem mai tare varianta cu lucarne drepte ce marcau mai bine interventia.